sadsad x
asdasd
boruburadadan haberler
vana parçaları VANA VE VANA PARÇALARI

Farklı büyüklükte ve farklı şekilde birçok vana bulunur ve tasarımları farklı olsa da temel işlevleri aynıdır. Vanaların ve vana parçalarının temel kullanım amacı sıvı ya da gaz akışını azaltmak, akış yönünü değiştirmek, akış basıncını sınırlamak tamamen kesmek, debisini ayarlamak, geri dönüşünü engellemek gibi amaçlar için kullanılan aletlere vana denir. Basit yapıda açma kapama musluklarından karmakarışık sistemlere uzanan farklı özelliklerde vana çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar; diskli vanalar, sürgülü vanalar, tek yönlü(çek) vanalar, küresel vanalar, kelebek vanalar..  Gibi örnekler verebiliriz.

Vana Parçaları:

Gövde: Kapatma işlevinin yapıldığı sıvı geçiş yeridir. Fonksiyonel parçalar burada bulunur. Hdpe Boru ile birleşmeyi sağlar ve akışkanı yönlendirir, basınca dirençli vana parçasıdır.                                           

Açma Kapama mili salmastrası: Hareket eden ve etmeyen vana parçaları arasında sızdırmaz bağlantılar sağlar.                                                                                                                                                                                    

Kapak:  Vana gövdesinde kapak olarak görev yapar, aktüatörü taşıyan vana ek parçasıdır.              

Aktüatör:  Hareketi kapama organına göndererek otomatik olarak açma-kapama görevini yerine getiren vana parçasıdır.                                                                                                                                        

Açma- Kapama mili: Açma- Kapama hareketini sağlayan hdpe boru vana parçasıdır. Açma kapama mili, açma ya da kapama hareketini kapama organına iletir böylece kapama açma hareketi sağlanmış olur.                            

Kapama Organı: Verilen göreve ilişkin olarak akışı etkiler.                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Vanalarda, vana parçalarının uyumluluğu da çok önemlidir. Ayrıca sıcaklık farkının yüksek olması da vana parçaları boyutlarında değişimlere neden olur. Vanaların kullanım alanına göre seçilmesine dikkat edilmesi gerektiği gibi, kullanılacak vana parçalarının yapıldığı malzemenin de doğru ve uyumlu olarak belirlenmesi gerekir. Kullanılan malzemeler çelik, plastik, pirinç veya plastik kaplı malzeme olabilir.

Elektrofüzyon ef kaynak yöntemi ile birleştirme yapılması Elektrofüzyon kaynağı yapılacak olan hdpe borunun ağzının kendisiyle 90 derecelik açı yapması gerekir. Aksi takdirde 90 derecelik açı hiçbir şekilde sağlanamazsa yapılacak elektrofüzyon kaynağı sağlıklı olmaz.


Elektrofüzyon manşon yerleştirilecek boru iyice işaretlendikten sonra kaynak işlemine başlanır.Kaynağın boyu normal şartlarda manşon boyunun ortalama yarısına kadar yapılır. Tebeşir ile İşaretlenen hdpe boru zımpara veya benzeri bir kazıma aletiyle dikkatli bir biçimde kazınmalıdır.

Hdpe borunun kazınma işleminin tamamlanmasının ardından elle temasından kaçınılmalı ve oluşabilecek tüm hava şartlarından olabildiğince korunulmalıdır. Elektrofüzyon Manşonun takılmasının ardından daha sağlam olması için sabitlenebilir

Ef kaynak makinasındaki tüm kablolar elektrofüzyon manşonda bulunan soketlere sabitlenir.Elektrofüzyon Manşonda bulunan kod ise kaynak makinasına girilir.Ardından manşon soket uçlarına belir voltajlarda elektrik verilerek hdpe borunun kaynak işlemi tamamlanır. 

Polietilen boruları ek parçayla birleştirme yöntemleri Polietilen hdpe boru ya da fittingsleri birleştirmek için çeşitli yöntemler vardır.Birleştirilecek malzemeler eritilip veya yardımcı parçalar ile birbirlerine bağlantı sağlanırlar.Hdpe Polietilen dışında kalan plastik borular için çeşitli fittingler ,çelik flanşlar veya amaca uygun olarak geliştirilmiş geçiş adaptörleri ile bağlantı sağlanabilir.

Polietilen PE malzemeler için en yaygın olan birleştirme yöntemleri;

1)            Elektrofüzyon  kaynağı ile Yapılan Bağlantı(EF)

2)            Alın Kaynağı ile Yapılan Bağlantı (Butt Füzyon) 

3)            Flanşlı Bağlantı

4)            Soketle Yapılan Kaynak

Hdpe polietilen pe100 boruların taşınmasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? 0 santigrat derece ya da daha az sıcaklıkta ve basınç altında muhafaza edilen polietilen pe100 borular oluşabilecek darbelere ve aşınmalardan olumsuz olarak etkilenmektedir. Hdpe polietilen pe100 borular düşürülmemelidir,hızla yere bırakılmamalıdır.Polietilen pe borular el testeresi ile kesilirken en az iki taraflı destek sağlanmalıdır.0 derecenin altında ve daha düşük sıcaklıkta yapıldığında ise kırılma ya da bükülme olması kaçınılmazdır.Polietilen PE boruların taşınması esnasında taşıyacak aracın hdpe borunun boyuna uygun olmalı boru kesinlikle araç dışına sarkmamalıdır. Büyük vinç kullanılmalıdır.Pe boruların nakliyesinin ardından nakliye aracından yere indirilirken kesinlikle ip veya halat kullanılmamalı hdpe boru ve ek parçaları gelişigüzel bir şekilde atılmamalıdır.Boruburada müşterilerine nakliye konusunda çeşitli avantajlar sunar.
HDPE poletilen pe100 boruların depolanmasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? HDPE polietilen pe100 boruların üretiminden sonra depolanma ve saklanma yapıldığı andan itibaren  çok dikkat edilmesi gereken birtakım önemli konular bulunmaktadır.

Hdpe boruların Yığılmalarına karşı oluşabilecek her türlü önlemler önceden alınmalı ve önerilen maksimum  yükseklik ise 1 metre yi geçmemelidir.

Kangal olarak sarılan hdpe polietilen pe100 boruları için en iyi diziliş şekli silo dizilişidir.Standart Silodan sırayla alınan kangal borularda boruların dengesini de sağlamak gerekir.

Hdpe polietilen pe100 borular normal sıra halinde yatay bir şekilde dizilmeli ve alt kısımda bulunan sıra ile üst kısımda bulunan sıra arası kesinlikle paralel durmamalıdır. Kenarlarda bulunan yan destekler ile boruların herhangi bir şekilde kayması engellenmelidir.

Hdpe pe100 boru ların üst üste depolanması

Hdpe polietilen pe100 borular yatay konumda bulunan birtakım kesici aletlerden uzak kalacak bir şekilde istif yapılmalıdır.

Polietilen pe fittingler kapalı tutularak , özel koli veya kendi ambalajı içinde saklanmalıdır.


Toplam 28 haber görüntüleniyor.
1 2 3
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.