sadsad x
asdasd
Yardım



Boruburada.com'un çalışma sistemiyle ilgili merak ettiğiniz her şeyi "Yardım" sayfasında sizin için derledik.

Amacımız, sitemizden hızla ve kolayca alışveriş yapmanızı sağlamak. Bu sayfada pek çok sorunun yanıtını bulabilir, sorununuzun çözümüne en hızlı yoldan ulaşabilirsiniz. 

Alışveriş sürecinde ve sonrasında aklınıza takılan her soruyla ilgili e-posta yoluyla online yardım alabileceğiniz gibi, müşteri hizmetleri temsilcilerimizi de arayabilirsiniz.

Firmamız müşteri isteklerine cevap vermek için gerekli her koşula uygun çalışmaktadır. Sipariş bilgisi ile birlikte stok kontrolü yapılmaktadır.İstenilen ürünlerin stoklarımızda olmadığı hallerde üretim planları gözden geçirilmekte termin süresi bildirimi yapılmaktadır. Siparişleriniz için herhangi bir alt sınır yoktur.
Tüm ürünlerimiz nerede ise özel ürünler durumundadır. Fakat özellikle en çok sevk ettiğimiz ürünleri stoklama ya çalışmaktayız. Pe100 ürünleri için 63-75-90-110-160 mm borular, Pvc ürünleri için 160-200-225 mm borular, Korige ürünlerimiz için 200-300-400 mm ürünler stoklarımızda sürekli mevcuttur.
Firmamıza e-mail, telefon yada faks yolu ile ulaştığınızda size en yakın bayimizi size yönlendirebileceğimiz gibi doğrudan siparişi alarak ürünlerimizi bayimiz aracılığıyla size yönlendirebiliriz. satis@kuzeyboru.com.tr
Müşterilerimizin teslim adreslerini sipariş aşamasında bildirmesi durumunda zorluk derecesi ne olursa olsun lojistik birimimizce ürünler istenilen yerde teslim edilecektir.
Ürünlerimiz özel bir yapıda olduğu için kalite ve sevkiyat sırasında oluşabilecek arızalar hariciden iade edilememektedir.
Hdpe borularımız ve basınçlı PVC borularımız ile içme suyu taşıması yapabilirsiniz. Su borularımız Türk Gıda şartlarına göre belgelendirilmiştir. Su borularının kullanım tercihi için satış birimimizle de irtibat kurabilirsiniz.
High Density Polyethylene İngilizce ifadesinin açılımıdır. Türkçe manası Yüksek Yoğunluklu Polietilen dir. Polietilen bir petrokimya ürünüdür ve plastik türevi bir kimyasaldır.
Pe100 boru yüksek yoğunluklu polietilen hammaddelerin bir türevi olan pe100 hammaddesi ile üretilen borudur. Bu ürünümüz yüksek basınç sınıflarında daha çok sıvı taşıma kapasitesi ile öne çıkmaktadır.
Pe 100 boru ağırlıkları hesaplanırken kullanılacak hammadde yoğunluk değerleri ile boru çapı ve et kalınlığı baz alınır. Detaylı bilgi için http://www.kuzeyboru.com.tr/TR/64/Hesaplama-Metodlari.htm adresini ziyaret edebilirsiniz.
Pe100 boru sistemleri genelde yüksek basınçlı sistemlerdir. Bu sistemlerde kullanılacak ek parçalar,ürünlerin basınç sınıfı, uygulama alanı şartları , sistemin çalışma presiplerindeki özel durumlara göre belirlenir. Bu şartlara göre Elektro Füzyon, Alın Kaynağı ve Puşfit ek parçaları ile uygulanır.
PE 100 boru ömrü en az 50 yıl olarak öngörülmekle birlikte gerçek ömür bu sürenin çok çok üzerindedir.
Pe 100 borular bir çok kimyasal maddeye dayanıklıdır. Kimyasayal dayanım tablosu http://www.kuzeyboru.com.tr/TR/63/Laboratuar-Testleri-ve-Kimyasal-Dayanim.htm adresinde bulunmaktadır.
Boru SDR Minimum Bükülme yarıçapı
9 DN x 12
11 DN x 15
13.6 DN x 21
17 / 17.6 DN x 25
21 DN x 35
26 DN x 45
33 DN x 65
Örnek, 250 mm SDR 11 olan bir boru için bükülme yarıçapı ; (250x 15) mm = 3.75m
Pe 100 borularımız standartlar gereği minimum bükülme çapı dikkate alınarak sarılmaktadır. Standart sarım haricinde nakliye şekli parti büyüklüğü ve iç içe geçme alternatifleri ile üretim yapılır. Standart tablomuz http://www.kuzeyboru.com.tr/TR/54/Pe100-Borularin-Kangal-Sarim-Tablosu.htm adresinde mencuttur.
Pe borularımız aşağıdaki çaplar için sarılı şekilde teslim edilebilmektedir. 16 mm Pe100 Boru (16-20 Bar ve üzeri) 20 mm Pe100 Boru (16-20 Bar ve üzeri) 32 mm Pe100 Boru (10-16-20 Bar ve üzeri) 40 mm Pe100 Boru (10-16-20 Bar ve üzeri) 50 mm Pe100 Boru (10-16-20 Bar ve üzeri) 63 mm Pe100 Boru (10-16-20 Bar ve üzeri) 75 mm Pe100 Boru (10-16-20 Bar ve üzeri) 90 mm Pe100 Boru (10-16-20 Bar) 110 mm Pe100 Boru (10-16-20 Bar) 125 mm Pe100 Boru (10-16 Bar)
UV katkısı olan pe100 boruların güneşe dayanımı fazladır. Fakat UV katkısı olmaksızın güneş ışığına maruz kalan borular zarar görürler.
Pe borular korozyona uğramaz toprak altında herhangi bir reaksiyona girerek duvar kalınlığı kaybı yaşamaz.
Pe borular deniz suyundan daha hafif olması sebebiyle su yüzünde durabilirler. Pe boruların özgül ağırlığı 950 kg/m3 tür. Su ile karşılaştırdığımızda 1000 kg/m3 değerinden daha küçük olması nedeniyle batmazlar. Ayrıca Floating ürünümüz ilede ağır akışkan dolu borularımızı su üzerinde yüzdürebilmekteyiz.
Hammade Sınıfı MRS(mpa) 
PE 32 3,2
PE 40 4,0 
PE 63 6,3 
PE 80 8,0 
PE 100 10
Standart Boyut Oranı anlamına gelir. Boruların tanımlanmasında kullanılan bir parametre olup, dış çapın et kalınlığına oranıdır.
Petrokimya gelişimi ile beraber tanımlanmış Polietilenler yoğunluklarına göre LDPE Low Density Polyethylene ( Alçak Yoğunluklu Polietilen),MDPE Medium Density Polyethylene ( Orta Yoğunluk Polietilen), HDPE High Density Polyethylene ( Yüksek Yoğunluklu Polietilen) sınıflandırılmışlardır. Yüksek Yoğunluklu Polietilenler diğerlerin göre daha güçlü bir dayanıma sahiptir. MRS (Minimum Required Strength) değer MDPE için 8 HDPE ürünleri için 10 olarak hesaplanmıştır. Bu HDPE ler için daha düşük et kalınlığı değerinde daha büyük bir dayanımı dolayısı ile daha çok akışkan geçmesini sağlar. MDPE ürünler ise daha büyük et kalınlığı değeri ile dış darbelerle oluşan çatlak ve ve yarılma konusunda avantajlar sağlar.
Dış yüzeyinde üretim taşıma yada indirme ve bindirme sebebi ile yaralanmalar bulunan pe borular da yara derinliği boru et kalınlığının %10 geçmediği durumlarda kullanılabilir.
Pe borular elektrofüzyon, alın kaynağı ve mekanik (puşfit) ek parçalar kullanılarak birleştirilebilir.
HDPE su borularımız 0-40 C arasında kaynak yapılmalıdır. - derecelerde kaynak yapılması durumunda kaynak çadırı kurulması önerilir.
Fiyat listerimize size en yakın bayimiz aracılığı ile, ulaşamadığınız durumlarda ise web sitemizde bulunan satış formunda talep etmeniz halinde size en kısa sürede ulaştırılacaktır.
PVC polivinil clorur teriminin kısaltmasıdır. Bir çeşit petrokimya ürünü olan PVC plastik türevidir. Ve hayatımızın bir çok alanında karşımıza çıkar. PVC pencere PVC boru PVC kaplama gibi terimlerdende anlaşıldığı üzere çok geniş bir yelpazede kullanılır.
Pvc borularımız aşağıdaki alanlarda kullanılmaktadır. * İçme suyu şebekeleri * Zirai sulama şebeleri * Atık su şebekeleri * Kanalizasyon şebekeleri * Sanayi tesisleri * Yangın hatları * Yüzme havuzları * Tahliye kanalları * Kablo Koruma izolasyonu
Özellikle Altyapı kanalizasyon ve deşarj sistemlerinde kullanılan dış cidarı küresel yada düzlemsel olarak inişli çıkışlı üretilen bir çeşit plastik borudur. Bu borular dış yük taşıma amacıyla üretildiği için en önemli unsuru esnek ve çember rijitliğinin yüksek olmasıdır . Bu sayede deprem gibi yer hareketleri nden etkilenmez.
Korige Boruların üretim standartı gereği HDPE ve PP hammaddelerden yapılır. Korige üreten firmalar özellikle yük taşıma kapasitesini baz alarak üretim yapmakta olduğunda bu ürünler için KG ağırlık tabloları açıklamazlar. Ayrıca HDPE ürünlerin yoğunluk özellikleride farklı olabilir. Bu nedenler ile ağırlıklar ilan edilmemektedir. Firmamız ise ağırlıklarını isteyen müşterilerine sağlar.
Korige boruların ömrü minimum 50 yıldır.
Koruge borular PE ve PP hammaddeler ile yapılmaktadır.
Çember Rijitliği Dayanım Test
ISO 9969 standartına göre yapılan bu test sonucunda bulunan SN değeri, teklif edilen SN değerinden küçük olmamalıdır.
Darbe Testi
Korige Boru ve ek parçaları TS EN 13476-3 standartına göre test edildiğinde max. %10 kırılma olmalıdır.
Sızdırmazlık Testi
Birleştirme bölgelerinde 0,5 bar'da sızdırma  (TS EN 13476-3) olmamalıdır.
Boyca Değişim Testi 
Boru numunesinde TS EN 743 standartına göre yapılacak test sonucunda, boyca değişim % 3 'ü geçmemelidir.
Sıcakta Davranış Testi 
Boru numuneleri ISO 12091 standartına göre deneye tabi tutulduğunda deformasyon olmamalıdır.
Yer altı su seviyesinin yüksek olduğu yerlerde yada yapay su toplama merkezlerindeki suyu bir araya getirerek istenilen yere nakil eden borulardır. Özellikle Korige borular bu amaçla kullanılmakla beraber arazi şartlarına göre HDPE yada PVC borularda kullanılabilir.
Yağmurlama sulama boruları 6 atm basınca dayanır fakat sistemim tüm elemanları bu basınç altında çalışmayabilir. Örnek olarak kullanılan sprink sayısı yada sprink debisi sprinklerin bu basınç altında çalışmasına zarar verebilir. Bu nedenle yağmurlama sulama sistemleri 2-3 bar seviyelerinde çalıştırılmalıdır.
Boru üreticisi firmalar minimum Kalite sistem belgesi ISO9000 ve TSE belgelerine sahip olmalıdır.
Boru üreticileri ürün gruplarına göre TSE ve EN standartları gereği bazı testleri yapmak zorundadır. Başlıca testler aşağıda listelenmiştir. * Yoğunluk testi * Kopma uzaması testi * İç Basınç Testi * MFI testi * Kül testi * Çember Rijitliği kontrolü * Darbe testi



T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.