sadsad x
asdasd
boruburadadan haberler
Kaynak Makinası KAYNAK MAKİNASI

Kaynak makinası, boruları birleştirme işleminde kullanılan bir makinadır. Kaynak makinası, kullanım alanlarına göre farklılık arz eden çeşitli makinalardır.  Plastikleri, metalleri veya demirleri birleştirmek için farklı kaynak makinaları kullanılır.                                                                                                           Plastik boru kaynak uygulamaları da kendi aralarında aşağıdaki gibi farklılık gösterir;

Alın Kaynak Makinası

Alın kaynak makinasında dört ana ekipman bulunmaktadır.  Klamplar, boru kaynağının düzgün yapılması için sabitleyen aparattır. Hidrolik sistem ünitesi, kaynak makinasında klamplara ileri geri, hareket sağlayan, hidrolik basınç uygulayan aparattır. Tıraşlama ünitesi, boru ağzında oluşan pürüzleri düzeltmek ve boru alınlarının birbirine tam temasını sağlamak için kullanılmaktadır. Isı ünitesi, kaynak yapılacak boru uçlarının birleştirilmesi için gerekli olan erime sıcaklığını sağlayan kaynak makinası aparatıdır.                                                                                                                                                              Alın kaynak, Çapları ve et kalınlıkları aynı olan boru ve ek parçaların alın alına birleştirilmesi yöntemiyle yapılan bağlantı biçimidir. Alın kaynak makinası kelepçeleri arasına boru yerleştirilip sabitlenir. Boruların kaynak yapılacak iki ucu önce tıraşlanır sonra birleşme sıcaklığına kadar ısıtılır. Isıtılan boru uçları birbirine yapıştırılır. Belirlenen basınç ve süre kadar beklenir. Soğuma süresi kadar beklenir.                                                                                                                                                                 Alın kaynak yapılırken hava koşullarına nem oranına dikkat edilmelidir. Isıtıcı yüzeyi temiz olmasına dikkat edilmelidir. Kaynak makinası ısıtıcısının Yüzeyinde kalıntı, pislik herhangi bir şey var ise temizlenmelidir.

Elektro Füzyon Kaynak Makinası

Elektro füzyon makinası boru veya fittingsleri manşon aracılığı ile birleştiren kaynak makinasıdır. İki borunun birleşme kısmına manşon geçirilir ve manşonun içindeki rezistans telleri ısıtılarak manşonla boruların birleşmesi sağlanmasına elektro füzyon kaynak işlemi denir. Ef kaynak makinası boru temizleme, boru kesme, klamplar ve plastik tokmak ekipmanlarından oluşmaktadır. Kaynak hazırlığında temizlenen boruya dokunulmaması, kirletilmemesine dikkat edilmelidir. Aksi taktirde kaynak sağlam bir kaynak olmaz.  Ef kaynak makinasının dar alanlarda kullanılabilme imkanı vardır. 

Elektrofüzyon ef kaynak yöntemi ile birleştirme yapılması Elektrofüzyon kaynağı yapılacak olan hdpe borunun ağzının kendisiyle 90 derecelik açı yapması gerekir. Aksi takdirde 90 derecelik açı hiçbir şekilde sağlanamazsa yapılacak elektrofüzyon kaynağı sağlıklı olmaz.


Elektrofüzyon manşon yerleştirilecek boru iyice işaretlendikten sonra kaynak işlemine başlanır.Kaynağın boyu normal şartlarda manşon boyunun ortalama yarısına kadar yapılır. Tebeşir ile İşaretlenen hdpe boru zımpara veya benzeri bir kazıma aletiyle dikkatli bir biçimde kazınmalıdır.

Hdpe borunun kazınma işleminin tamamlanmasının ardından elle temasından kaçınılmalı ve oluşabilecek tüm hava şartlarından olabildiğince korunulmalıdır. Elektrofüzyon Manşonun takılmasının ardından daha sağlam olması için sabitlenebilir

Ef kaynak makinasındaki tüm kablolar elektrofüzyon manşonda bulunan soketlere sabitlenir.Elektrofüzyon Manşonda bulunan kod ise kaynak makinasına girilir.Ardından manşon soket uçlarına belir voltajlarda elektrik verilerek hdpe borunun kaynak işlemi tamamlanır. 

vana parçaları VANA VE VANA PARÇALARI

Farklı büyüklükte ve farklı şekilde birçok vana bulunur ve tasarımları farklı olsa da temel işlevleri aynıdır. Vanaların ve vana parçalarının temel kullanım amacı sıvı ya da gaz akışını azaltmak, akış yönünü değiştirmek, akış basıncını sınırlamak tamamen kesmek, debisini ayarlamak, geri dönüşünü engellemek gibi amaçlar için kullanılan aletlere vana denir. Basit yapıda açma kapama musluklarından karmakarışık sistemlere uzanan farklı özelliklerde vana çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar; diskli vanalar, sürgülü vanalar, tek yönlü(çek) vanalar, küresel vanalar, kelebek vanalar..  Gibi örnekler verebiliriz.

Vana Parçaları:

Gövde: Kapatma işlevinin yapıldığı sıvı geçiş yeridir. Fonksiyonel parçalar burada bulunur. Hdpe Boru ile birleşmeyi sağlar ve akışkanı yönlendirir, basınca dirençli vana parçasıdır.                                           

Açma Kapama mili salmastrası: Hareket eden ve etmeyen vana parçaları arasında sızdırmaz bağlantılar sağlar.                                                                                                                                                                                    

Kapak:  Vana gövdesinde kapak olarak görev yapar, aktüatörü taşıyan vana ek parçasıdır.              

Aktüatör:  Hareketi kapama organına göndererek otomatik olarak açma-kapama görevini yerine getiren vana parçasıdır.                                                                                                                                        

Açma- Kapama mili: Açma- Kapama hareketini sağlayan hdpe boru vana parçasıdır. Açma kapama mili, açma ya da kapama hareketini kapama organına iletir böylece kapama açma hareketi sağlanmış olur.                            

Kapama Organı: Verilen göreve ilişkin olarak akışı etkiler.                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Vanalarda, vana parçalarının uyumluluğu da çok önemlidir. Ayrıca sıcaklık farkının yüksek olması da vana parçaları boyutlarında değişimlere neden olur. Vanaların kullanım alanına göre seçilmesine dikkat edilmesi gerektiği gibi, kullanılacak vana parçalarının yapıldığı malzemenin de doğru ve uyumlu olarak belirlenmesi gerekir. Kullanılan malzemeler çelik, plastik, pirinç veya plastik kaplı malzeme olabilir.

Sulama Sistemleri Fiyatları SULAMA SİSTEMLERİ FİYATLARI

Sulama sistemini doğru bir şekilde yürütmek için planlama zincirine uyulmalıdır. Doğru proje ile toprak türünün, bitki türünün, topraktaki su miktarının, arazi eğiminin, doğru olarak analiz edilmesi, doğru malzeme kullanılması, doğru kurulum yapılması, istenilen verimli sonuca ulaşmak için gerekli unsurlardır.

Sulama sistemleri her alanda sulama yapılmasını kolaylaştırır. Bu nedenle sulama sistemleri fiyatları kaybedilecek maliyete oranla daha fazla kazanç elde etmek için çok uygundur.

Sınırlı kullanımdaki suyun en verimli, en etkin şekilde kullanılması sağlanır.

Sulama sistemiyle toprağın her yeri ıslanmadığından dolayı yabancı otlar daha kolay şekilde kontrol altına alınır. Sulama sistemleri fiyatının uygunluğu ve sistemin kolay kurulumu sayesinde olumlu sonuçlarından faydalanılabilir.

Arazinin eğiminden dolayı eşit dağılımı olmayan suyun her zirai bitkiye eşit oranda dağılımı sağlanmış olunur.

Sulama sistemleri fiyatları olumlu sonuçlardan sonra verilmeye değer bir fiyat olacaktır.

Su kaynağının günümüzde azalmış olduğu topraklarımızda su kaynağının etkin kullanımı sağlanır.

Damlama sulama sistemiyle toprağın çamur olması sorunu ortadan kalkar ve tarla içine rahatça girilip iş yapabilme kolaylığı sağlanır.

Bu sistem sayesinde bitkiler büyürken büyük oranda su sarfiyatından da kurtulmuş olunacaktır. Bitkilerin köküne doğru su verilerek suyun buharlaşması, sızması veya kaçak olması durumu söz konusu olmayacaktır.

Sulama sitemi, yüksek kalite ve uygun sulama sistemleri fiyatıyla işinizi kolaylaştıracak veriminizi artıracak bir sistemdir.

Fittings malzeme Fittings Malzemeleri

Hdpe fittings malzemeleri polietilen hammaddeden üretilmektedir. Polietilenden üretilen fittings malzemeler pis su şebekelerinde, sulama sistemlerinde, deniz deşarjlarında, endüstriyel atık sistemlerinde, madencilik sektöründe, nehir geçişlerinde, biyolajik arıtma sistemlerinde, önemli enerji kaynakları sisteminde sektöründe kullanılmaktadır. Hdpe fittings malzemeleri polietilen hammaddenin kalitesi ve uygun maliyeti ile birçok projelerde yer almaktadır.

Pe100 boru ve pe80 boru sistemlerinde kullanılan fittings malzemeler sağlamlığıyla, direnciyle ön plandadır. Uzun yıllar güvenle kullanılabilirler. Kimyasallara karşı dirençleri yüksek olması dolayısı ile kimyasal atık sistemlerinde kullanılırlar. Sızıntı yapmazlar, aşınmaya karşı oldukça direnç gösterirler.  Suyun tadında ve kokusunda olumsuz etkisi yoktur.

Polietilen hammaddeden üretilen Hdpe fittings malzemeler Hdpe boru sistemlerinin olmazsa olmaz parçalarıdır. Bu ek parçalar boru hatlarına yön veren, borular arasında bağ oluşturan önemli parçalardır. Polietilen grubu Hdpe boru fittings malzemeleri;

Hdpe Spigot Dirsek: Dirsekler açılarına göre sıvı veya gaz akışının yönünü değiştiren ek parçadır.

Hdpe Spigot Redüksiyon: Redüksiyon, büyük boru çapından küçük boru çapına geçişi veya küçük boru çapından büyük boru çapına geçişi sağlayan fittings malzemesidir.

Hdpe Spigot Flanş Adaptörleri: Adaptör,  Hdpe boru ile flanş arasındaki bağlantıyı sağlayan fittings malzemedir.

Hdpe Ef Manşon:  Polietilen boruların birbirleri arasındaki bağı sağlayan ek parçadır.

Hdpe Eşit Te: Hdpe borular birden fazla boruya bağlanıp farklı çıkışlara yönlendirilmek istenildiğinde Hdpe eşit te kullanılır. Bütün uçları aynı ölçüde olduğu için eşit te denilmiştir.

Toplam 28 haber görüntüleniyor.
1 2 3
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.